google-site-verification: google78b5713093b6c94c.html
top of page
3D SCAN
INTERIEUR WONING
1. 3D scan
2. Fotoshoot
3. 2D plan
4. Moodbord
5. Calculatie
6. 3D simulaties
7. 3D Presentatie
scan to 3D - scan t BIM
3D scan interieur

Door de prive woning nog voor ondertekening notariële akte in te scannen. Hebben de kopers 

3  tot 4 maanden tijd gewonnen, omdat aannemers reeds offertes  kunnen maken, het ontwerp volledig kan uitgentekend worden, ... en dit enkel op basis van de 3D scan.

Sca

Stap 1 : 3D scan

Dit is een commerciële scan waarbij gewerkt is met 360° foto's waardoor je een duidelijk beeld hebt van de indeling, Waarbij je ook een rudimentair grondplan hebt die niet tot op de mm. exact is, maar die wel aangeeft welke ruimtes er zijn. Een scan gebeurd in de bestaande omgeving. Dus alles wat aanwezig is op dat moment zal mee ingescanned worden. Belangrijk is dus dat alles wel netjes staat en zaken die er niet op dienen te staan, ook effectief even van het toneelstuk verdwijnen.

Als we toch ter plaatse zijn, waarom geen fotoshoot ?

Stap 2 : Opmaak 2D plannen

2D grondplan van 3d scan - Scanbie.JPG
Van een 3D scan interieur en/of exterieur kunnen 2D plannen opgemaakt worden. Handig voor een bouwaanvraag, een circuatieplan, een evacuatieplan, oppervlakteberekening, opmaak meetstaat, ...Door de te werken met een 3D scan is de foutenmarge héél klein want je kan immer volledig alles automatiseren en millimeternauwkeurig alles inscanne indien dit gewenst zou zijn. Het manueel opmeten  op kantoor komen om dan nog eens alles digitaal over te tekenen is echt wel verleden tijd. Door te laserscannen werk je veel efficiënter, sneller en nauwkeuriger.

Sca

Stap 3 : Moodbord van het nieuw ontwerp

Grondplan ontwerp in 2D moodbord scanbie
Een ontwerp is ook wel iets subjectiefs en om goed aan te voelen welke richting we best opgaan, stellen we een moodbord op. Hierdoor kunnen alle pro's en con's afgevinkt worden en krijgen we een veel helderder beeld van het te verwachten eindresultaat.

Stap 4 : Calculatie

correcte-prijs-kwaliteit-verhouding-bij-
Voor elk project is een juiste prijs kwaliteits verhouding nodig. Maar dat niet alleen, ook de planning en opvolging is van essentiëel belang. Met al deze facturen zal Scanbie rekening houden en u tijdig en transparant briefen wat de stand van zaken is.

Stap 5 : Van 2D plan naar 3D visualisatie

Interieur

Enkele lijnen als grondplan met leidingen in symbolen zegt misschien wel veel over in de indeling, maar helaas niets over de "look & feel". Daarom dat Scanbie tracht om elk interier zo realitisch mogelijk weer te geven in 3D. Zo hebt u een perfect beeld over wat er gerealiseerd zal worden. Met de juiste kleuren, materialen en lichtinstellingen. Dit realiseren we zowel voor interieurs als exterieurs. Van het kleinste kamertje tot balzaal, aula, magazijn, ...

Exterieur

bottom of page