google-site-verification: google78b5713093b6c94c.html
top of page

Twee vrouwelijke innovators slaan virtueel de handen in elkaar en brengen een digitale fietservaring


Zondag 22 november 2020 viert Vlaanderen de tiende editie van de Dag van Wetenschap.

Omwille van Covid-19 gaat deze feesteditie helemaal digitaal.


Ook wij willen deze dag niet onopgemerkt voorbij laten gaan en zetten maximaal in op duurzame beweging gekoppeld aan een virtuele ervaring.

Met onze twee jonge female power tech bedrijven slaan we de handen virtueel in elkaar en zetten we onze gecombineerde ervaring in de kijker en zelfs letterlijk in de vitrine van het nieuwe Scanbie kantoor te Kapellen, de groene ondernemingsvriendelijke gemeente ten noorden van Antwerpen.


Scanbie (www.scanbie.com) scant, ontwerpt en virtualiseert gebouwen en producten. Zo maken we een digitale kopie van gerealiseerde projecten door gebruik te maken van onder andere 3D laserscanning, fotogrammetrie en andere innovatieve toepassingen. Een mooie referentie zijn zeker De oude Handelsbeurs en Technopolis.

WeWatt (www.wewatt.com) ontwikkelt en produceert ‘energiefietsmeubilair’. Zo laten we gebruikers al fietsend op efficiënte wijze groene stroom genereren. 't Is zo opgewekt. In België is vooral de opstelling van Brussels Airport bekend en erg populair bij de reizigers.


Burgemeester van Kapellen en gewezen Vlaams minister van o.m. wetenschaps- en innovatiebeleid Dirk Van Mechelen heeft alvast toegezegd op zondag 22 november om 10.00uur ons initiatief voor de Dag van de Wetenschap bij Scanbie te Kapellen geheel corona proof in gang te trappen door al fietsend energie op te wekken terwijl hij virtueel het bosrijke parcours van de spoorfietsen tussen Kapellen en Brasschaat aflegt.

De opgewekte energie wenden we aan om verlichting ter ondersteuning van de zorg te laten branden.


Comentários


bottom of page