top of page

Sint-Romboutstoren MechelenHerkent U hierin de Sint-Romboutstoren van Mechelen ? 3D scanning van gebouwen levert soms speciale beelden op. Voor de opmeting van dit monument nemen we heel veel data (foto's en laserscans) om zo een digitale twin te realiseren. Met 4142 foto's (of een kleine 100GB aan High Res materiaal) hebben we een digitale reconstructie gemaakt van deze prachtige kathedraal. #digitaltwin#mechelen#sint-rombouts #3dscan#monument#opmetingEen Low Poly model kan je bekijken via bovenstaande link. Dit is gereduceerd 3D model bestaande uit 5 miljoen driehoekes (meshes). Dit lijkt veel, maar voor zo'n gebouw is dat zeer klein.


De professionele droneshoot met RTK data is volledig uitgevoerd door Sensor IDS en Scanbie heeft deze data verwerkt tot een digitale versie. Een hele mooie samenwerking met SENSOR IDS gespecialiseerd in industriële drone services !


Waarom heeft Scanbie de Sint-Romboutstoren ingescanned ? De vraag was om een lichtstudie te gaan presenteren. Echter op basis van vooroorlogse plannen die niet meer accuraat zijn en waar je eigenlijk veel meer tijd zou instekenen om ze in te scannen, over te tekenen, .... en dan te concluderen dat je toch véél te weinig informatie hebt om dan nog een monikkenwrk te gaan verrichten om alles uit te gaan modelen in 3D. Dan kan je beter gaan voor een veel efficiëntere, snellere en veel accuartere oplossing. Namelijk het creëren van een digitale twin op basis van fotogrammetrie en 3D laserscanning.


Op enkele dagen tijd, om meer nauwkeurig te zijn 3 dagen met een professioneel scanteam het gebouw helemaal digitaal te capteren en dan nog de nabewerking op kantor heb je op minder dan 2 weken een digitale twin van een eeuwenoud monument. Lichtsimulaties maken hierop wordt kinderspel. Maar dat niet alleen, van dit 3D model kan je gemakkelijk 2D plannen gaan realiseren. Zowel aanzichten, grondplannen als doorsnedes. Of wil je bepaalde herstellings- of onderhoudswerken gaan realiseren. Niets is zo gemakkelijk om u virtueel op eendere welke locatie te gaan begeven. De mogelijkheden zijn legio.


Contacteer Scanbie voor meer info over dit project of voor een project waar U graag een digitale twin van gerealiseerd wenst te zien ! info@scanbie.combottom of page