top of page

Ra, ra, ra ... de radio op bezoek !

Bijgewerkt op: 22 nov. 2019

Ra, ra ra ... de radio is op bezoek bij Scanbie ! Sven Pichal van Radio 2 neemt een interview af voor het programma "De Inspecteurs". Daarbij leg An Meersman, Founder van Scanbie, uit hoe ze een digitale twin kunnen maken van woningen of gebouwen in het algemeen.

Sven Pichal & An Meersman op interview !

Het consumentenprogramma "De inspecteurs" gaat o.a. elke week op zoek naar een product of dienst waarbij ze iets meer in detail uitdoketeren hoe dit werkt. Deze week legt Scanbie uit hoe een digitale twin van een woning wordt gemaakt door 3D scantechniek of fotogrammetrie (drones).


Meubelen kopen of een nieuwe keuken bestellen? Het wordt binnenkort een pak gemakkelijker dankzij een 3D-scan van je huis.


Geen toekomstmuziek

Een 3D-scan laten maken van je eigen huis kan vandaag al vanaf 360 euro. Bedrijven zoals Scanbie uit Antwerpen leggen elke millimeter van gebouwen vast met een 3D-camera. Zo creëren ze een bestand van de binnen- en de buitenkant.

De scanner kun je nog het best omschrijven als een ‘superfototoestel’. Hij neemt in een ruimte automatisch een hele reeks foto’s. Een computerprogramma voegt al die beelden samen tot het uiteindelijke 3D-bestand, waarvan je ook alle afmetingen kan aflezen.

Voor de buitenscan wordt een camera op een drone gemonteerd. Op die manier wordt het gebouw en zelfs het dak tot in de kleinste details vastgelegd.

Vooraf kun je instellen hoe nauwkeurig de scan moet gebeuren:

Een snelle scan (in grijswaarden) kan al binnen enkele seconden. Wil je een heel gedetailleerde, fotorealistische scan? Dan doet het toestel er ongeveer een kwartier over per ruimte.

De beelden kunnen zo