top of page

Oude Handelsbeurs gedigitaliseerd !

Met heel veel plezier verblijven we vandaag in dit "kot". De Oude Handelsbeurs in Antwerpen in 3D ingescanned ! Een adembenemend gerenoveerd statisch gebouw waar Scanbie heel trots is om hiervan een digitale twin te mogen maken. Oude momumenten in 3D inscannen tot in het kleinste detail om zo vanuit uw eigen kot, en dus zonder verplaatsingen, een andere gebouwen virtueel bezoeken.

fotoshoot Scanbie Handelsbeurs Antwerpen

Idealiter wordt een gebouw ingescanned wanneer er niet al te veel beweging is. Dit om te voorkomen dat er daarna meer nabewerking nodig is. Daar de Oude Handelsbeurs sinds maart 2020 ook een stukje open staat voor het algemene publiek en je het gebouw ook kan begeleid bezoeken met de stadgids is het gebouw meestal zeer druk bezocht. Vele evenementen vinden ook plaats zowel overdag als 's avonds. Dus geen evidentie om het in te scannen als er veel beweging is. Helaas heeft de Coronacrisis er anders over beslist en is het gebouw tijdelijk gesloten voor het publiek. Dit was dus een ideale opportuniteit om het gebouw in te gaan 3D scannen met een terresterial laserscanner.


digitale twin van de Handelsbeurs Antwerpen

Digitale twin geboren

Door het monumentale gebouw volledig in te scannen, wordt er in feite een digtale twin geboren. Een digitale copy waarbij je het gebouw virtueel kan gaan bezoeken. Een plaatsbezoek kan dan voortaan gebeuren vanachter uw computer op eender welke locatie ter wereld.


Historische parel ingescanned

De prachtig gerenoveerde Handelsbeurs Antwerpen ademt geschiedenis. Deze historische parel in het Belgische erfgoedlandschap was ooit één van de motoren van de Antwerpse gouden eeuw. De Handelsbeurs gaat terug op een pand uit 1531 en is daarmee het allereerste beursgebouw waarop andere Europese beurzen zijn geïnspireerd. Ze wordt ‘de moeder van alle beurzen’ genoemd. Na een lange sluiting is het nu één van de meest magische eventlocaties in Antwerpen, in Vlaanderen en in de Benelux. Daarom is Scanbie dan ook wel héél trots dat zij de eer hadden om met nieuwe technologiëen zulke oude gebouwen te digitaliseren. En zelfs nog veel verder te gaan.Met de voetjes van de grond

Door de 3D scan verder te optimaliseren in onze speciaal hiervoor ontwikkelde Scanbie-applicatie kan je ook in virtual en augmented reality het gebouwen bezoeken. Met een virtuele bril kan je voortaan gaan rondvliegen in het volledige gebouw. Een magisch gebouw én een magische belevenis !


Simulatiemogelijkeden ten top. Door niet alleen interactief rond te kunnen vliegen in de ruimtes, maar ook o.a. lichtsimulaties te maken zijn de mogelijkheden onbeperkt. De voordelen voor zowel bezoeker, evenementorganisator, facility manager, monumentenzorg, ... spreken voor zich.


Benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen ? Contacteer ons !Comments


bottom of page