top of page

NIKO : Factory of the future !


Visiting the "Factory of the Future" : Niko ! Een exclusieve rondleiding achter de schermen bij Niko heeft Scanbie nieuwe inzichten gegeven over het productieproces en de optimalisatiewaarde daarvan. Special thanks voor de organisatie door Agoria .

"Wat begon met het aanleggen van veilige schakelaars en verbindingen, evolueerde in de loop der jaren naar het installeren van steeds modernere elektrische installaties."


In 1919 stichtten de gebroeders Alphonse en Werner De Backer Niko. Ze ontworpen en vervaardigden schakelaars en stopcontacten en groeiden snel uit tot de grootste speler op de Belgische markt. In de loop der jaren is er veel veranderd. Voor ons. Maar ook voor onze samenleving.

Vandaag wordt Niko geleid door de derde generatie van de familie De Backer. Het familiebedrijf vertrekt voor al zijn oplossingen van de dagelijkse behoeften van zijn klanten en ontwerpt vernieuwende concepten om het leven thuis en op het werk flexibel en gemakkelijker te maken. Sinds enkele jaren zet Niko volop in op doordacht design en een milieuvriendelijke aanpak. Het investeert daartoe sterk in onderzoek en ontwikkeling.

And the best is yet to come

Jo De Backer haalt herinneringen op aan zijn grootvader Alfons De Backer en zijn grootoom Werner, de twee stichters van Niko. Zelden geeft hij tv-interviews, maar voor de 100ste verjaardag van het bedrijf maakt hij een uitzondering.


Innovatie en Design

Ons departement Design onderzocht hoe onze organisatie er binnen enkele jaren moet uitzien. Ze zal haar strategie stapsgewijs doorvoeren voor het volledige gamma aan fysieke en virtuele producten. Onze designers en ontwikkelaars van het departement onderzoek en ontwikkeling worden gedreven door wat er in de wereld gebeurt. Ze zoeken voortdurend naar vernieuwende elektronische oplossingen ter verbetering van het design en de bruikbaarheid


Comments


bottom of page