top of page

Met een Rover in de hand … gaat Scanbie door het hele land !

Neen geen Land Rover 😜 … maar die stok daar is een meettoestel om preciese opmetingen te kunnen uitvoeren en dat noemt men een “Rover” !

laserscanning is een techniek die we toepassen om uiterst precies op te meten en de bestaande situaties tot in detail vast te leggen. Deze technologie capteert honderdduizenden meetpunten per seconde. Elk punt is een uiterst nauwkeurige xyz-meting. Al deze punten samen vormen een puntenwolk of “Point Cloud”. De puntenwolk geeft de werkelijke situatie, de “as built”-situatie weer.

In opdracht van bouwheren, architecten, ingenieurs, facility managers, restaurateurs, BIM-managers en designers, verzamelen we de nodige accurate meetinformatie en leveren we hen, op maat, digitale grafische modellen aan voor hun projecten. Deze digitale grafische informatie gaat van 2D plannen, 3D modellen, VR modellen tot 3D BIM-modellen.


Voor het exact en gedetailleerd registreren van de werkelijke toestand gebruiken we de juiste tools voor de job en zetten we de meest up-to-date technologie in zoals het correct type laserscanners, totaalstations, UAV of drones, GPS-systemen, fotogrammetrie, enzovoort.


3D Laserscannen kent tot op heden vele toepassingsgebieden zoals de architectuur, bouw, restauratie, infrastructuur, landschapsarchitectuur, dronescanning, BIM, datamanagement, structuur verificatie, virtual reality, facility management, enzovoort. Nochtans is 3D laserscannen zelf een techniek die volop in ontwikkeling is.


Comments


bottom of page