google-site-verification: google78b5713093b6c94c.html
top of page

Lancering Tooon Chair : Toon De Somer & Axel Enthoven

... wat een geweldige avond met enkele BV's : Axel Enthoven, Axel Daeseleire, Veerle Dobbelaere, Dagny Ros, Ben Segers ...en natuurlijk Toon De Somer himself !!!👍 Proud om met zo'n tof team als De Somer te kunnen samenwerken !


Op 10 oktober 2018 was het the moment suprème voor de lancering van de langverwachte Tooon Chair. Een avond vol BV's die elk hun stoel hadden gepersonaliseerd en zo aan het grote publiek voorstellen.


Als 3D ontwerpbureau hebben wij de eer gekregen om reeds in het beginfase van het ontwerp mee te werken aan de 3D visualisaties van deze hedendaagse stoel. We hebben de fotorealistisch 3D visuals opgemaakt om de stoel reeds voor productie op een realistisch wijze te kunnen zien in verschillende buiten- en binnenomgevingen. We hebben ook een applicatie gemaakt om de stoel verder te configureren.

Toon De Somer
Toon De Somer

Proud om te mogen poseren naast de grote ontwerpers van de 21ste eeuw !


Axel Enthoven & An Meersman
Axel Enthoven & An Meersman

Axel Enthoven (Antwerpen, 16 augustus 1947) is een Belgisch ontwerper van talrijke voorwerpen. Hij is bij het grote publiek bekend door zijn deelname als jurylid van het programma De Bedenkers op één van de VRT. Enthoven en zijn bureau kregen verscheidene prijzen, waaronder die van Red Dot en iF.[3] Koning Filip verleende in 2014 het burgerlijk ereteken Grootofficier van de Kroonorde (België) aan Axel Enthoven. In 2004 kreeg hij de Henry van de Velde award voor loopbaan uitgereikt door de Vlaamse Overheid (Design Vlaanderen).

Het bureau ontwierp meer dan 1900 producten in verscheidene branches. In 2018 is Axel Enthoven betrokken in de start-up TUOI die producten op de markt brengt voor actieve senioren. Een initiatief van Yellow Window, het bedrijf dat hij heeft opgericht en partner van is.

Van 1989 tot 2012 was Enthoven hoofd van de afdeling “Mens & Mobiliteit” aan de Design Academy van Eindhoven.Comments


bottom of page