google-site-verification: google78b5713093b6c94c.html
top of page

Kalmthoutse Heide brandtoren in VR

Bijgewerkt op: 15 okt. 2021

We vinden het geweldig dat we de nieuwe brandtoren van de Kalmthoutse Heide visueel in beeld mogen brengen !!! De brandtoren komt bij wijze van spreken in onze achtertuin en Scanbie steunt dit project uiteraard ten volle !!! Een landmark in de Kalmthoutse Heide waar we heel fier op zijn !!!


Volgende week starten de werken aan de nieuwe brandtoren in de Kalmthoutse heide. Die wordt gebouwd naast de huidige toren, die na 40 jaar aan vervanging toe is. De nieuwe toren is hoger (42 m.) en geeft zo een betere bescherming aan de waardevolle natuur. Er is meer plaats voor de bezoekers en de toren wordt ook beter toegankelijk.


Hiermee krijgen de vrijwillige brandtorenwachters ook een aangename werkplek, met een ruimer zicht op de omgeving. De antennes bovenop de toren zorgen tegelijk voor een betere communicatie tussen de hulpdiensten. We zorgen voor meer beleving voor het publiek, via infoborden en educatief materiaal over de Kalmthoutse heide.


De toren wordt gebouwd in groen staal en hout. Het is een mooi ontwerp, goed geïntegreerd in de omgeving, met een fraai zicht in alle windrichtingen op het natuurschoon. De gemeente is eigenaar en bouwheer van de toren, die mee wordt gefinancierd door het Agentschap Natuur en Bos en Astrid, de telecomoperator voor de veiligheidsdiensten. De opening is voorzien in apil 2022.

Comments


bottom of page