top of page

Dag van de wetenschap 2020: ook dit jaar doet Scanbie mee !


Het aftellen naar de volgende Dag van de Wetenschap is begonnen!

Het belooft een speciale 10e editie te worden, want voor het eerst gaat Vlaanderens grootste wetenschapsevenement volledig digitaal.


Wat, hoe en waar?

Op zondag 22 november 2020 katapulteren we van op ons digitale platform een flinke lading wetenschap en technologie rechtstreeks jouw huiskamer in. Dit jaar hoef je niet van de ene activiteit naar de andere te rijden, te fietsen of te stappen. Je logt gewoon in en klikt op de activiteiten die jou het meest aanspreken. Wat mag je verwachten?


Wetenschap en technologie maken ons leven elke dag een beetje beter.

Leven in coronatijden, het is niet makkelijk. Maar we zijn veerkrachtig. En vooral, dankzij wetenschap en techniek blijven we communiceren, nadenken, samenwerken. Corona heeft ons nieuwe ideeën aangereikt. Met de Dag van de Wetenschap breken we uit ons kot en openen we nieuwe digitale vensters. En ik ga op 22 november ongetwijfeld heel veel bijleren... ~ Frank Deboosere “Wetenschap en technologie lijken soms ver van ons bed tot je even nadenkt. Die leuke TikToks die je bijvoorbeeld maakt op je smartphone. Of de pilletjes die je van de dokter krijgt wanneer je ziek bent. Allemaal dingen die deel uitmaken van ons dagelijks leven. Toch niet zo ver van ons bed he ;) ~ Sarah Mouhamou

Frank Deboosere en Sarah Mouhamou zijn peter en meter van #dvdw2020Dag van de Wetenschap zet jaarlijks de spotlight op onze fantastische onderzoekers en slimme innovaties.

Ook om de uitdaging van het klimaat aan te pakken, rekenen we voor oplossingen op onze wetenschappers en de sterk innovatieve sectoren. Ik kijk er naar uit om me samen met vele Vlamingen te laten onderdompelen tijdens de Digitale Dag van de Wetenschap.

Hilde Crevits, viceminister-president en Vlaams minister van Innovatie, Economie, Werk, Sociale Economie en Landbouw, zet mee haar schouders onder het project.


Enkele foto's van vorige jaar (2019) :

Schrijf u dit jaar ook in voor de Dag van de Wetenschap https://www.dagvandewetenschap.be/

Yorumlar


bottom of page