google-site-verification: google78b5713093b6c94c.html
top of page

A new Year, a new project ! EDR bouwt nieuw hoofkantoor !


EDR bouwt nieuw hoofdkantoor Antwerp Shipyard& Scanbie is zeer trots om hiervan een 3D animatie gecreëerd te hebben !


De scheepswerf EDR Antwerp Shipyard start op 10 januari 2022 met de bouw van een nieuw kantoorgebouw. De oplevering is gepland in het eerste kwartaal van 2023. "Het nieuwe hoofdkwartier is de kers op de taart binnen het masterplan", klinkt het.


Sinds de overname van de werffaciliteiten in de Antwerpse haven in 2015, investeert EDR Antwerp Shipyard fors om de droogdoksite in oude glorie te herstellen.Masterplan

Tijdens de eerste fase van de werken werden investeringen in klantgerichte faciliteiten geprioriteerd: nieuwe magazijnen, workshops, vernieuwing van een aantal dokken, de kranen enzovoort. "In een tweede fase wordt de nieuwe ligkaai 403B verder uitgewerkt voor schepen met een grotere diepgang, droogdok 5 wordt gerenoveerd en we pakken ook alle wegenissen aan ter finalisatie van de infrastructuur", vertelt Philippe Trouillard, commercial manager bij EDR Antwerp Shipyard. "Het nieuwe kantoorgebouw is de kers op de taart van fase twee."

Meer dan een kantoorgebouw

De nieuwbouw van 3.300m2 groot komt ter hoogte van dok 3 en 4. "Het is meer dan alleen een kantoorgebouw", vertelt Stefaan Bal, facilitymanager bij EDR Antwerp Shipyard. "We hebben dagelijks tweehonderdvijftig arbeiders aan de slag, met een piek van vierhonderd in de zomermaanden. Onze mensen hebben douchefaciliteiten, kleedkamers en een refter nodig. Het gelijkvloers bestaat uit vijf grote kleedkamers. Op de eerste verdieping bevindt zich het reftergedeelte en de kantoren. Het tweede verdiep is voorzien voor het management."

Gecentraliseerd

"We centraliseren alles op een locatie", gaat hij verder. "Voor onze mensen is het nieuwe kantoorgebouw heel belangrijk. De kantoren voor zowel de arbeiders als bedienden zijn vandaag her en der verspreid in oude versleten gebouwen. De afgelopen jaren hebben ze al gezien hoe sterk we hebben ingezet op de nieuwe workshops. We hebben in de wandelgangen de bouwplannen tegen de muur gehangen zodat ze het project kunnen opvolgen. De meesten weten intussen al heel goed waar hun nieuwe bureau zal komen", lacht hij. "Onze mensen zien en voelen dat het management de firma opnieuw op de kaart wil zetten en de nodige verbeteringen ook effectief doorvoert."

Gesloopt

Na het bouwverlof, op 10 januari 2022, start de constructie van de eerste staalstructuren in samenwerking met aannemer Bolckmans nv en Mertens-architecten. Eenmaal het nieuwe hoofdkwartier er staat, wordt het oude kantoorgebouw en de portiersloge in 2023 gesloopt. "Volgend jaar starten we met de wegenisinfrastructuur zoals nieuwe riolering en ondergrondse leidingen. Hierop wordt alles geasfalteerd tot aan de waterkant. Nadat het oude kantoorgebouw is gesloopt, komt er opnieuw een oppervlakte vrij voor een laydown- en storagearea. De werken maken deel uit van het Masterplan dat we samen met het Havenbedrijf in 2022-2023 uitvoeren", vertelt Bal.

Op 26 januari 2021 verwelkomt EDR Antwerp Shipyard Antwerps Havenschepen Annick De Ridder. Dan wordt met een symbolische eerste spadesteek het startschot voor de bouw gegeven.

Ten laatste in het eerste kwartaal van 2023 neemt het personeel zijn intrek in het nieuwe kantoor.


Julie Desmet

Comments


bottom of page