top of page

3D scanning in de logistieke sector

Wie dacht dat 3D scanning enkel voor monumentale gebouwen is, heeft het mis. Ook in de logistieke sector kan 3D scanning een serieuze meerwaarde betekenen. Door van uw gebouwen een digitale twin te maken en aldus in te scannen, kan je gemakkelijk gebouwen gaan onderhouden. Een handige tool voor de facility manager om datgene wat meestalop 'excelachtige' wijze wordt weergegeven nu ook visueel te maken. Scanbie heeft hiervoor een applicatie ontwikkeld die op meerdere platformen kan werken en er zo voor zorgt dat u minder onnodige verplaatsing dient te maken. Dit betekent een serieuze tijdsbesparing waardoor het rendement verhoogt.

"En wat kost dat ?" Is dan meestal de vraag. Er zijn enkele parameters die bepalend zijn, met name : oppervlakte, type & doelstelling.

Denk aan de oppervlakte, hoe groot is het in te scannen terrein / gebouw. Gaat het om elke tientallen, honderdtallen of tienduizenden meters ? Zo kan Scanbie tot wel 10.000m² per dag inscannen ! Maar dan komt de vraag, welk type ruimte. Binnen of buitenruimtes, open of veel gesloten ruimtes, het leegstaand magazijn is immers veel snelle ingescanned dan een hotel met veel hoekjes, kantjes én kamertjes ... E


En wat wil je er mee bereiken met de scandata, de doelstelling. Dient het bv. héél nauwkeurig ingemeten te worden of mag het bij benadering zijn. Zo kan een vloerhelling soms héél belangrijk zijn en dient dit mm-nauwkeurig ingemeten te worden. Maar anderzijds kan voor een digitale twin de doelstelling zijn dat je door het gebouw virtueel wenst te lopen als facility manager om visueel een inspectie te doen. Of dient iemand in onderaanneming een offerte te maken zonder eventuele verplaatsing ... of wil je uw personeel van eender waar (binnen - buitenland) ook laten kennis maken met uw gebouwen ... Wat is er dan gemakkelijker dan en digitale versie van uw gebouw dat je 24 op 24 en 7 op 7 kan raadplegen !


Maak ook de digitale stap naar een digitale twin van uw gebouwen en ontdek de besparing in tijd, de optimalere communicatie, accuratere opmetingen& calculatie, ... en zo veel meer ! Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen ? Contacteer Scanbie vandaag nog voor de toekomst van morgen !

bottom of page